Avukat Trafik Kazası

avukat trafik kazası

İşinde uzman bir avukat trafik kazası konularında mağdur olan kişinin tüm haklarını savunmaktadır. Açılacak olan tazminat davalarında kişinin tüm hukuki haklarının yerine getirilmesini sağlamaktadır. Ne yazık ki günümüzde artan trafik kazaları sonucunda pek çok kişi mağdur olmaktadır. Bunun neticesinde de en iyi trafik kazası avukatı arayışı içerisine girmek de kaçınılmazdır. Bu arayış içerisinde de doğru hamleler yapmak gerekir.

Avukat Trafik Kazası Durumunda Ne Yapar?

avukat trafik kazası seçimi

Seyir halindeki trafikte sürücülerin dikkatsizliği ya da yayaların aniden yola atlaması nedeni ile trafik kazalarına sıklıkla rastlanmaktadır. Trafik kazaları pek çok farklı seçenekle sonuçlanmaktadır. Çoğu zaman mağdur olan kişi sayısı da fazladır. İnsanların böyle durumlarda başvurmaları gereken kişi avukatlardır. Trafik kazasına hangi avukatlar bakmaktadır denildiğinde de cevabı elbette iyi bir trafik kazası avukatı olmaktadır.

Trafik kazasında kişinin hakkının savunması için avukatlık mesleğini icra eden kişiler bu konularda uzman olmaktadırlar. Borçlar Hukuku’nun bir alt dalı olan Tazminat Hukuku temeline dayanan Trafik Kazaları Hukuku bu tür davaları içermektedir. Trafik Kazaları Hukuku ise kendi içerisinde üç temel mevzuat ile ilişkilendirilmektedir. Bunlar; Karayolları Trafik Kanunu, Türk Medeni Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu’dur.

Trafik Kazalarında Tazminat Davası

Bir avukat trafik kazası konusunda herhangi bir dava ile ilgilenmekteyse tazminat konusunu içermektedir. Trafik kazaları genel olarak üç şekilde sonuçlanmaktadır. Ölümle, yaralanma ile ve maddi hasarla neticelenmektedir. Bunların sonucunda da tazminat davaları açılabilmektedir.

Kaza sonucu mağdur olan kişi manevi tazminat davası açabilmektedir. Bunun dışında trafik kazalarında tazminat davası şu konularda da açılabilmektedir; kazada aracın uğradığı zarar için, araçta meydana gelen değer kaybı için. Aynı zamanda kişinin kazada aldığı yaralanma ile sağlık ve hastane giderlerinin karşılanması için. Eğer can kaybı söz konusu ise cenaze ve defin işlemleri giderleri için de trafik kazalarında tazminat davası açılabilmektedir. Bu davalar Asliye Hukuk Mahkemesi aracılığı ile görülmektedir.

En iyi trafik kazası avukatı kendisini bu konularda yetiştirmiş, tecrübeye sahip kişilerdir. Mahkeme sırasında davanın tüm işleyişinden sorumlu ve titiz bir şekilde davayı yürütecek kabiliyete sahiptirler.

Leave A Reply